Xenonljus eller inte?

På nästan alla nya bilar som säljs idag så finns det xenonstrålkastare eller xenonljus som det också kallas. Jag läste om detta, hur bra det faktiskt är.

När bilen börjar få några år på nacken blir bilens belysning sämre och sämre, den tappar alltså effekt och det märks tydligt. Till viss del kan man putsa upp glaset på bilens strålkastare men till slut så har hela ”armaturen” tappat effekt. Vad gör man då?

Ett smart sätt är att byta ut armaturen i lampsatsen till ett xenonkit. Detta gör att du får en perfekt lyse även på en äldre bil. Idag är det väldigt enkelt att göra detta själv. Man letar upp en leverantör, tex www.lyson.se , tittar vad de har för olika alternativ. Jag fastnade för ett speedstarter slim xenonkit som med sin slimmade design gör att jag kan montera allt inne i lamphuset på bilen, tom jag som inte är den mest tekniska killen klarade av att byta och montera detta xenonkit helt själv. Det enda jag behövde hjälp med var lite små instruktioner som jag mejlade till lyson.se och fick svar direkt. Jag är supernöjd med mina nya xenonlampor från lyson.se och nu helt plötsligt så blir helljuset nåt helt annat än vad det var på min gamla Volvo V70.