Provcykla elcykel i Göteborg

Jag har tänkt att jag ska skaffa en elcykel efter semestern. Jag har kollat runt för att se vad som finns både vad gäller modeller, batterier och priser. Även om man kan få reda på mycket genom att kolla runt på tillverkarnas eller cykelhandlarnas sidor så vet man ju inte hur det känns att cykla på just den elcykeln. Därför är det så bra numera, eftersom många som säljer el-cyklar låter en provcykla elcykeln innan köp. Och då tänker jag inte på ett varv runt gården, utan många låter presumtiva kunder låna cykeln en timme eller två. Ofta får man betala en dispositionsavgift som man får tillbaks när man lämnar tillbaks cykeln.

Jag har nu bokat en tid för att provcykla elcykel i Göteborg. Även om jag bor några mil från Göteborg så är det väl värt tiden och pengarna att ta sig till Göteborg för att verkligen få känna hur cykeln känns i verkligheten.

Jag tycker det är viktigt att testa cykeln innan köp eftersom det är en så pass stor investering. Ingen skulle köpa den billigaste begagnade bilen utan att provköra den först så varför skulle man göra det med en elcykel.

Coolaste elcykeln

Den elcykeln jag ska provcykla är nog den coolaste elcykeln jag sett. Det är en fatbike och av retromodell. Jag hoppas verkligen att den är lika cool att cykla på som den ser ut.

Jag vill absolut inte ha en dussin-cykel som alla andra har, utan den får gärna sticka ut. Om jag köper den tänkta cykeln så kommer jag vara coolast i byn. Folk kommer definitivt att vända sig om när jag glider fram på min retrocykel.

Min tanke är att jag ska använda cykeln istället för att ta bilen när jag ska till mina väninnor eller ett ärende på byn. Även till jobbet ska jag använda min cykel. Det känns bra att inte vara så bilberoende utan välja ett mer miljövänligt sätt att ta sig fram.