Viktigt att tänka på brand och säkerhet vid renovering

Att renovera ett hus tar verkligen på krafterna, jag har knappt orkat åka någonstans på flera veckor. Det enda stället jag har varit på som inte är hemma, förutom jobbet och i mataffären är på en leksaksaffär där jag köpte pedagogiska leksaker till grabben. Han var blev verkligen superglad, så tröttheten som jag fick av att anstränga mig det lilla extra den dagen var värt det.

Vi bestämde att vi skulle renovera huset efter semestern, mest eftersom vi kände att det var dags då vi bott i huset i snart 15 år utan att göra några större förändringar. Det vi blev varse om snabbt var att det är extremt viktigt att tänka på saker som brand och säkerhet, en felplacerad stol för nära ett varmt element och stolen går inte att sitta på längre. Vi var också tvungna att se till så att möbler inte blockerade viktiga nödutgångar, som till exempel balkongen på andra våning. När det kom till möbler bestämde vi oss för att byta ut den gamla bruna soffan till en mer fräsch röd soffa, det gjorde att vardagsrummet fick ett upplyft och numera känns ljusare än förut. Vi bytte också ut mattan i vardagsrummet, då den inte längre matchade soffan. Mattan hade inslag av röda och vita färger.

Vi är inte färdiga med renoveringen men när vi är det kommer jag skriva om det. Nu ska jag ta en tupplur så att jag orkar renovera mer, vi hörs.