Modernisering av företaget

Jag är delägare i ett företag som säljer hudvårdsprodukter via nätet. De senaste två åren har vi vuxit jättemycket. Detta har lett till att vi inte riktigt hinner med som vi ska.

Ett stort problem är att våra IT-system inte kan kommunicera med varandra. Vi måste t ex mata in kunduppgifter i tre olika system helt manuellt vilket känns onödigt.

Nu har vi äntligen beslutat att vi ska modernisera företaget genom att koppla ihop våra system. Vi har kollat på den möjligheten redan tidigare men det blev så krångligt att vi aldrig gick vidare med detta. Men nu har vi hittat en leverantör som kan hjälpa oss på ett mycket enklare sätt.

Blue Integrator

Vi har bestämt oss för att använda oss av Blue Integrator, som är en integrationsmotor. Jag har fått förklarat för mig hur en integrationsmotor fungerar och det verkar vara riktigt bra. Integrationsmotorn sitter som spindeln i ett nät och skickar information mellan våra IT-system på ett sådant sätt att det mottagande systemet förstår informationen.

Blue Integrator gör att all vår manuella inmatning mellan olika system försvinner helt och därför vi kan istället ägna oss åt att plocka, packa och skicka iväg våra beställningar och att jobba med marknadsföringen av vår e-handel.

Vi inom ledningen tror att Blue Integrator är lösningen på vår överbelastning och att vi kan klara oss ett halvår till utan att behöva anställa fler medarbetare.

Genom denna modernisering kommer vi att kunna skicka alla beställningar senast dagen efter att beställningen kommit in. Som det är nu har kunderna ibland fått vänta över en vecka på att få sina varor. Med förändringen kommer alla kunder i hela Sverige ha sina varor inom 5 dagar.

Snabbare leveranser kommer att göra kunderna nöjdare och det i sin tur kommer att leda till att vi får fler återkommande kunder. Så det känns verkligen som en Win-win-situation.