Släpvagnsdelar och andra detaljer till släpvagn är inte lätt att få fram på kort tid

Sitter här och är både glad och lite irriterad på samma gång. Anledningen är att jag äger en släpkärra som jag verkar få alla tänkbara problem med. Förra veckan var det mina bromsbackar som hade lagt av vilket innebar att jag var tvungen att köpa ett svindyrt bromsbackset i butik. Efter att ha installerat bromsbackarna i förmiddags och därefter kört iväg första vändan skräp till återvinningsstationen en mil härifrån så uppstod ytterligare problem.

När jag svängde upp på gården kom grannen fram och berättade att belysningen på släpet hade lagt av under resans gång. Jag hade ju minst en resa kvar innan allt skräp var borta och det var tvunget att göras senast under morgondagen. Klockan hade blivit för mycket för att affärerna fortfarande skulle vara öppna, så det var ju bara att sätta sig att Googla belysning släp, belysning släpkärra och belysning släpvagn. Det var ju som förgjort att hitta nåt som kunde levereras tills morgondagen och jag kände min puls börja stiga.

För tio minuter sedan trodde jag att loppet var kört, när jag upptäckte en webbsida som sålde just belysning till inte bara en släpkärra utan till min släpkärra. Sidan hette valeryd.se och det fiffiga med den sidan var att det räckte att jag skrev in registreringsnumret så fick jag fram alla delar som passar till just min släpvagn. Fem minuter senare så hade jag inte bara lagt baklampor till släpvagnen i min varukorg utan även andra släpvagnsdelar och bra-ha-grejer som jag vet kommer att behövas inom ett år, d.v.s. triangelreflex, släpvagnskontakt och några andra släpvagnsreservdelar och släptillbehör. Utlovat är att jag kan hämta ut dem redan imorgon lunch på en av Valeryds återförsäljare. Det kallar jag både snabbhet och service, vilket jag nu ska fira med en stor balja kaffe och ett par upptinade hemmagjorda kanelbullar. Det är jag värd!